Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Stig Roy

Annons

På morgonen fredagen den 19 maj kom det plötsliga beskedet att vännen Stig Roy hastigt avlidit.

Som alltid när en sådan här sak händer är det chockartat, och till en början svårt att ta till sig.

För bara någon vecka sedan var det tipsmöte hemma hos Stig, och raderna för den aktuella veckan lades fast. Som traditionen bjuder åkte Stig runt till övriga medlemmar i vår förening Boretipset och lämnade ut raderna. Och nu finns inte Stig längre bland oss.

När nybyggena började växa upp ute i Hökåsen kring Bore-, Fimbul- och Ishavsvägarna dröjde det inte länge förrän de nya grannarna började umgås med varandra.

Med en stark tro på framtiden och höga tipsvinster, startade föreningen Boretipset, och Stig var med bland grundarna av detta, det här var i början av 1970-talet. Tipsbolaget skapade en god sammanhållning, och runt omkring detta blev det också många andra aktiviteter.

Så småningom var det inte bara ”tipsgubbarna” som umgicks, utan hela familjerna blev engagerade. Regelbundna möten och en ständig förhoppning om kommande storvinst höll liv i bolaget och medlemmarna, och gör det än i dag, snart 50 år efter starten. Boretipset blev inte bara ett tipsbolag, utan svetsade samman familjerna i varaktig och djup vänskap.Som det blir när flera bygger på en gång hjälper man varandra med olika saker.

Stig drev en egen golvfirma, och åtskilliga är de golv han hjälpt oss att lägga ute i Hökåsen.

Stig var snabb, han ville alltid lägga golv i sådan fart att vi som hantlangare inte hann med, då trivdes Stig.

Nu får vi inse verkligheten, alltför tidigt har Stig lämnat oss, och ännu en länk i Boretipsets kedja har brustit, och vi känner stor sorg över detta.

Vi vet också att det är livets gång, och vi måste ta oss igenom även det här. Våra tankar går nu främst till Anita och hennes båda flickor med familjer.

Låt alla goda minnen Ni har av Stig i någon mån hjälpa Er i Er stora sorg.

Vännerna i Boretipset

gm Björn Leinmark

Mer läsning

Annons