Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söt valp saknar passande namn

Än så länge lystrar inte den drygt åtta veckor unga tiken på något tillrop. Precis som en baby sover hon mest. Men det är klart att valpen måste får ett passande namn snart, så kom med förslag alla läsare!

Annons
Hunden på bilden är en annan.

Vagersta. Familjen Fields bor med naturen alldeles inpå husknuten i byn Vagersta strax norr om Skultuna. Att hela familjen är förtjusta i husdjur förstår man när man stiger in i huset.

När VLT ringer på ytterdörren hörs visserligen inget hundskall inifrån. Kanske tvåmånaders valpar inte skäller, tänker vi. Runt benen välkomnar dock en pytteliten vovve, chihuahuan Micki, men utan skall.

– Nej, rasen basenji, som valpen tillhör, kan inte skälla. Den har svagare stämband än andra hundar, den kan ibland låta som om den joddlar. Det är en av världens äldsta hundraser och kommer ursprungligen från Afrika, berättar mamma

Victoria när vi kommit in.

I soffan i vardagsrummet sitter äldste sonen Simon med ett litet djur med svart-vit päls i famnen. Eftersom katter mött oss på gården ser det i hans famn ut som en katt. Men det är valpen ”utan namn”, tiken och den nya familjemedlemmen som ni läsare har chans att ge ett passande namn, som ligger där i famnen.

– Det är min hund, säger Simon stolt medan han stryker valpen över pälsen.

Familjen köpte den till honom för att han önskade sig en hund han kunde börja träna i agility och så småningom tävla med. Men tiken ska även delta i hundutställningar framöver.

– Min mamma föder upp chihuahua och har en bekant som föder upp rasen basenji. Det var så vi fick kontakt med den uppfödaren, säger Victoria.

Familjen ville inte ha en alltför stor hund.

– En basenji blir inte högre än cirka 40 centimeter. Vi har köpt den som foderhund och betalat halva priset med löfte om att hunduppfödaren skulle få en kull av henne, säger Victoria.

Att rasen är lämplig för agility vet Simon, han är ordentligt påläst på rasen.

– Det är snabba och smidiga hundar.

Han påpekar vidare, att rasen basenji inte luktar hund.

– De tvättar sig själva precis som en katt, tillägger han.

I vår ska Simon börja träna henne lite i lydnad och så småningom ska han delta med henne i agilitytävlingar och utställningar runt om i Mellansverige. Aktiviteter som hela familjen med glädje kommer att delta i.

TÄVLING: Vad ska hundvalpen heta? Mejla ditt namnförslag till [email protected] senast på söndag 15 februari klockan 10. Skriv med ditt namn och telefonnummer. Enväldig domare är familjen Fields. Vinnaren presenteras i VLT den 17 februari och får ett Västerås City-presentkort på 500 kronor!

Familjen. Pappa Marc och mamma Victoria med barnen Melvin, Simon och Amanda. Lilla valpen syns knappt i Simons famn.
Annons