Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Kurt Pfändtner

Annons

En röst i manskören Västerås Kvartettsångare har tystnat. Vår högt värderade sångarbroder 1:e basen Kurt Pfändtner har efter en tids sjukdom lämnat oss i sorg och saknad. Närmast sörjande är hans söner Willy och Ronald med familjer.

Kurt Pfändtner föddes 1923 i Norrköping. Efter att i unga år ha bott i Karlstad återvände han som 20-åring till Norrköping, där ha träffade sin blivande fru Ann. De gifte sig 1947 och var sedan gifta i 65 år, då han blev änkling.

På flygflottiljen i Bråvalla arbetade han bland annat som flygmekaniker för att efter utbildning till ingenjör flytta med familjen till Uppsala. Där var han anställd en kortare tid, innan han till sist hamnade i Västerås. Som driftingenjör arbetade Kurt på CVV fram till dess nedläggning för att under sina sista yrkesverksamma år vara tekniklärare på Gideonsbergsskolan. Han hade en god pedagogisk talang och var mycket uppskattad lärare och som ledare i Rudbeckius Scoutkår.

Som pensionärer företog makarna Pfändtner långa resor, bland annat till Kina och USA. Annars var musiken, både pianospel och sång, hans stora intresse. Knappast någonting fick honom att utebli från körens övningar och framträdanden, där han hade nära 100-procentig närvaro.

Om sin tillvaro i ”Kvartettarna” tyckte han, att det inte bara var sången i kören som var upplyftande. Det var också gemenskapen med det fina kamratgänget som gav extra krydda åt tillvaron. Och vi i kören uppskattade honom och hans underfundiga, finstämda humor. Vi saknar honom mycket.

För kamraterna i Västerås Kvartettsångare/Gunnar Vikman

Mer läsning

Annons