Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Lars-Olov Rudh

Annons

Matlaget har mist en god vän. Sedan början av 80-talet har vi haft förmånen att få umgås och utvecklat vänskapen med varandra. Från början var det med barnen på vanliga kvällsmåltider, senare gärna fredagkvällar utan barn och de senaste åren har matlaget vuxit till ett kulturmatlag.

Och just kultur var något som stod Lars-Olov nära. Resor till främmande kulturer, mängder av teaterbesök både i Västerås och i Stockholm blev det genom åren. Och alltid positiva recensioner även om föreställning var svajig.I kultursammanhang fanns även hans briljanta förmåga att kunna recitera någon känd och för stunden lämplig diktare, författare eller visa.

Kopparlunden tillblivelse, dess historiedokumentation och presentation av bilder, filmer etc. bygger mycket på Lars-Olovs arbetsinsats. Som han dessutom med förkärlek höll föredrag om i en mängd olika föreningar.

Att sitta still var inte Lars-Olovs ideal. Friskis o Svettis, dagliga promenader i rask takt samt många turer på långfärdsskridsko har det blivit. Han lade grunden till sin spänst som gymnast hemma i Flen.

Redan under tiden på Vallby var han grannbarnens favoritfarbror. Så mycket lek och stoj som det därefter har blivit först med Cornelia och Johan och sedan även barnbarnen.

Han saknas oss alla.

Vid den sista samlingen med vänner och grannar, som Anita arrangerade, reciterade han Nils Ferlin som en kärleksförklaring till henne:

Men gick jag allena i många de mildit oron kallade mejförglömde jag då dessa många de milför en halvfjärdings väg med dej?

Det gjorde jag ej - blir mitt klumpiga svar,nej, faktiskt det gjorde jag ej.Men en vackrare väg jag ej vandrat har än en halv fjärdings väg med dej.

Matlaget Philipsson och Levin

genom Urban Levin

Mer läsning

Annons