Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Lina Bordi

Annons

Lina Bordi, svensklärare och specialpedagog har lämnat oss.

Rak, no-nonsens, konstruktiv, handlingsorienterad. Ordens, språkets och litteraturens vän. Alltid nära till ett rejält skratt. Lina har starkt bidragit till att utveckla vår skolas lärmiljö på såväl individ-, som grupp- och skolnivå. God analys kombinerad med användbara metoder, pedagogik och verktyg. Alltid med övertygelsen att varje ung person har och ska ges möjlighet till en riktigt god utbildning.

Lina beskrev att de senaste månadernas sjukdom har gett henne möjlighet ”Att bli den jag alltid velat vara. Att vara den jag alltid velat bli”. En styrka som vi beundrar. Ett förhållningssätt att bejaka livet som är eftersträvansvärt. Ja, Lina lärde oss mycket genom sitt sätt att vara, när hon hade det som svårast.

Som den svensklärare hon var, gav Lina oss mellan varven helt nya ord. Ett av de senaste är gladsen. Och det speglar några av våra känslor just nu. Så glada över att fått lära känna Lina och ta del av hennes klarsynthet, klokskap och humor. Så glada över att många av även den senaste tidens samtal med henne präglats av ljus och skratt. Så ledsna över att Lina inte längre finns här. Lina är saknad, men lever kvar hos oss.

Elever, kollegor och skolledning på ABB Industrigymnasium genom Agneta Berliner

Mer läsning

Annons