Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slarvigt att koppla ihop SD med främlingsfientlighet

Sakine Madon – en tillgång för VLT – ifrågasätter 8/2 om SD kan bli ett parti bland andra partier. Några SD-politiker som uppträtt olämpligt eller gjort korkade uttalanden har lyfts fram. Dessa förtjänar all kritik. Men därifrån till att med "guilt by association" misskreditera hela partiet är att gå för långt.

Om en landshövding får sparken därför att han uppträder berusad på jobbet, så tror väl ingen att alla centerpartister är berusade på jobbet. Eller om Mona Sahlin i tjänsten skriver falska intyg, så tror väl ingen att alla socialdemokrater skriver falska intyg. Statens Fastighetsverk tycks vara korrupt i toppen, men ingen vid sunda vätskor hävdar att Fasighetsverkets alla medarbetare är mutkolvar. För övrigt har, vad avser SD, omkring 20 procent av väljarkåren en ganska balanserad syn på partiets kapacitet.

Dessutom är det slarvigt att koppla ihop SD med främlingsfientlighet. Fientlighet innebär en illvillig, hatisk eller elak inställning mot individer. Detta är missvisande i fallet SD, som är invandringsmotståndare, i praktiken motståndare till företeelsen massinvandring, men inte fiende till individer i egenskap av invandrare eller främlingar.Det bör tilläggas att partiet accepterar kvotflyktingar.

Att inte göra åtskillnad mellan begreppen invandring och invandrare leder till desinformation.

Terje Granberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare