Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slipper betala skatteskuld

Skatteverket ville att den 64-årige mannen skulle betala 800 000 kronor. Det slipper han efter dom i Förvaltningsrätten.

En 64-årig man från Västerås behöver inte betala förfallna skatter på nästan 800 000 kronor, trots att han var den formelle företrädaren för ett konkursat företag.

Det har Förvaltningsrätten i Uppsala, tidigare Länsrätten i Västmanland, bestämt.

Normalt sett är det svårt att slippa ifrån betalningsansvaret om man som ett aktiebolags formelle företrädare inte sett till att det företag man företräder betalt in skatter och avgifter till det allmänna.

Men i 64-åringens fall är det speciellt. Förvaltningsrätten finner nämligen att han i brev till bolagets ägare meddelat sitt utträde ur styrelsen, men att han först nio månader senare då bolaget försattes i konkurs blev på det klara med att han inte avregistrerats av ägarna som bolagets formelle företrädare.

Förvaltningsrättens dom kan överklagas till kammarrätten.