Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog nästan ihjäl sambon- gick sen och köpte knark

Sex års fängelse. Det blev straffet för den 26-årige man som misshandlade sin sambo med en tio kilos hantel så illa att hon var nära att dö.

26-åringen fälls för försök till dråp, och han ska också betala ett skadestånd till sambon på drygt 206 000 kronor.

Det var den 15 mars som 26-åringen ilsknade till och gav sig på sin kvinna i deras gemensamma bostad. Anledningen: Han skulle fylla på sitt telefonkort och upptäckte att hans konto var tömt.

Kvinnan fick livshotande skador. Enligt överläkaren på kirurgen, som opererade kvinnan, hade hon aldrig sett sådana misshandelsskador av sådan omfattning och där den skadade överlevt. Skadorna var att jämföras med sådana som ses vid trafikolyckor.

Enligt rättsläkaren höll kvinnan på att blöda ihjäl av sina skador – bland annat drabbades hon av en blödning i lungan, skador på levern och spräckt mjälte. Dessutom var hennes kindben söndersparkat.

26-åringen har erkänt att han misshandlat sin flickvän, men inte att han använt en hantel. Han minns att han slog henne, och välte en hylla över henne och att han möjligen höjt ett dammsugarrör mot henne.

Efteråt gick han ut för att köpa narkotika.

Misshandeln skedde vid strax före 11-tiden på förmiddagen. Först sju timmar senare larmade 26-åringen ambulans då kvinnan fick svårt att andas. Han sa då att hon ramlat nerför en trappa.

Tingsrätten menar att 26-åringen varit påtagligt ointresserad av sin sambos hälsa, och att han därför ska dömas för försök till uppsåtligt dödande.