Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog sambo - fick fängelse

Den 38-årige västeråsaren blev våldsam kort tid efter det att han flyttat ihop med en kvinna. Nu har han dömts till fängelse.

Mannen och den ungefär jämnåriga kvinnan träffades i slutet av 2008 och flyttade ihop på våren 2009.

Redan tidigt i förhållandet började mannen, enligt vad kvinnan berättat, visa tendenser till svartsjuka. Svartsjukan och grälsjukheten övergick på senhösten 2009 till våldsamheter.

Mannen själv har erkänt att han slagit och sparkat kvinnan vid två tillfällen, men kvinnan - stödd av flera vittnesuppgifter och rättsläkarundersökningar - förklarade att det var fler tillfällen än så. Misshandeln upphörde i mars i år när polis tillkallades och mannen greps, anhölls och häktades.

Västmanlands tingsrätt har nu funnit mannen skyldig till grov kvinnofridskränkning för att han upprepade gånger brukat våld mot och kränkt kvinnan. Rätten dömer honom därför till åtta månaders fängelse.

Förutom fängelsestraffet ska han betala drygt 40 000 kronor i skadestånd och ersättning till sin tidigare sambo. Han ska vara kvar i häkte tills domen kan verkställas.