Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slogs ned av berusade män – avled efter parkslagsmål

 
Nostalgi - 70-talet
Visa alla artiklar

Två onyktra män misshandlade först mannen, när han föll baklänges och slog huvudet i stenbeläggningen i parken stagade de onyktra upp mannen på en parkbänk. Där avled mannen.

Annons

VLT 3 augusti 1976.

En 48-årig västeråsare avled i Stadsparken, Västerås, efter slagsmål med två kamrater strax efter klockan 17 på måndagen. Enligt vad vittnen uppgivit för polisen träffades han av ett slag från vardera av de båda männen.

Vid fallet slog han bakhuvudet mot en cementplatta på parkgången.

Rättsmedicinsk undersökning har inletts då det avgörs om slagen mot huvudet, eller fallet mot cementplattan, varit dödsorsak.

Innan rättsläkaren gjort sitt uttalande kunde inte heller någon brottsrubricering ske på måndagen: Mord, dråp eller enbart vållande till annans död.

De två som är misstänkta för att ha utdelat slag mot mannen var för onyktra för att kunna höras av polisen under måndagskvällen. Båda togs in för att sova ruset av sig.

Två kvinnor har uppgivit för polisen att de hörde en duns och såg hur mannen störtade baklänges mot parkgångens stenplattor. De såg också att de två männen släpade i sin kamrat fram till en parkbänk och lade upp honom där.

Två manliga vittnen, som också hörts av polisen, såg att båda männen utdelade var sitt slag mot den tredje kumpanen.

Polisen fick larm om parkbråket klockan 17.10. När polismännen kom till platsen fanns de båda kamraterna till den döde kvar där och vittnen pekade ut dem.