Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slut med direktflyg till Barcelona

Ryanair slutar flyga till Barcelona/Girona från Västerås.

Den sista maj ska sista flyget gå till Girona, är beskedet som ligger ute på flygplatsens hemsida just nu.

- Det är klart att det påverkar våra intäkter. Men det positiva i situationen är att vi i sommar har en ny destination, till Malaga två gånger i veckan under sommarsäsongen, säger Mikael Nilsson, VD Västerås flygplats.

Han påpekar att sommarsäsongen för Västerås flygplats räknas från sista söndagen i mars till sista söndagen i oktober. Det var den 4 juni 2009, som Ryanair startade en linje mellan Västerås och Barcelona med två avgångar i veckan.

De rutterna kommer alltså att upphöra med omedelbar verkan som läget ser ut nu. Drabbas hårt gör flygplatsen Girona, som så sent som i oktober var Ryanairs största bas i Spanien efter både Madrid och Barcelona.

Ryanair dominerade trafiken där till 95 procent. Flygbolaget flyttar nu sin bas till den större flygplatsen El Prat, nio mil längre söderut.

Totalt berörs 18 av Ryanairs rutter från olika flygplatser i Europa till Barcelona. Om någon förbindelse mellan Västerås och El Prat kommer att upprättas är i nuläget inte aktuellt.