Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta elda - dialog är det enda möjliga

 
Bilbränder
Visa alla artiklar

Svar till "Ung kille på Skallberget". När jag var tonåring så kände jag som du. Uppväxt på Råby brände jag bilar, klottrade, stal. Jag gjorde allt samtidigt som jag lyssnade på gangsterhiphop. Och tro mig, jag gjorde också detta för att hämnas på ett samhälle som inte brydde sig.

Men jag fattar nu att det handlade inte om det, det handlade om att jag ville tillhöra något, jag ville vara häftig och klart man ville kämpa mot något - så jag slogs mot samhället. För samhället är alltid enkelt att skylla på. Om du säger att samhället har misslyckats kan ingen riktigt argumentera emot dig - för alla förväntar sig att samhället ska lösa allt.

Vi tyckte också att polisen var riktiga grisar när de hällde ut vår sprit när vi var 15 - vad hade de emot oss egentligen? Men nu fattar jag. Kanske en tonårsfylla inte är det farligaste i världen, men polisen gör ju så av en anledning. De gör så för att vi i samhället gemensamt kommit fram till att folk under 18 inte får dricka.

En slutsats kan jag dra av din artikel – om du är duktig nog att skriva en så välformulerad artikel så kan inte samhället helt sett förbi dig. Och om du nu har den kapaciteten borde du också förstå att bilbränder leder exakt ingenstans.

Vad förväntar ni er? Att ni ska hota fram nya fritidsgårdar och caféer? Det är dags att inse – att få hamburgare på sin fritidsgård är ingen mänsklig rättighet. Det enda sättet som funkar är att starta dialog, skriv, prata, debattera. Det kommer ta tid – men det kommer ge något.

Fd ung tjej på Råby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare