Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutåkt för säsongen Backlund opererad – avstår VM i Qatar

Filip Backlund, nybliven svensk mästare i roadracingens Pro Superbike, tvingas avstå endurance-VM i Qatar. Backlund har opererat sin skadade axel och därför lämnat återbud till säsongsfinalen.

–Tråkigt men inte mycket att diskutera om. Nu måste skadan bli helt läkt innan jag kan börja tänka på att åka igen.

Filip Backlund lyckades köra hem sin andra SM-titel trots stora problem med axelskadan.

–Jag hoppas jag slipper något liknande igen.

Läkarna tvingades använda titanskruvar för att foga samman den trasiga axeln. Uppemot tio veckor väntar Backlund i konvalecenstid.

Under tiden har han goda möjligheter att tänka både bakåt och framåt. I stort sett är han nöjd med 2011.

–Både och. Min målsättning hemma i Sverige var att vinna alla tävlingar. Det lyckades inte av olika anledningar. I tyska mästerskapen siktade vi på topp fem. Det gick inte. Vi blev åtta som bäst. Trots detta har vi som team utvecklats i positiv riktning.

Kommande säsong tänker Backlund-teamet satsa hårt på tyska mästerskapen och åka alla åtta tävlingarna. Kombinerat med fyra i SM, eventuellt någon mer om tid ges och programmet tillåter.

Filip Backlund ser en tur i oturen med säsongens skada.

–Den kom i slutet till skillnad mot den i fjol (Le Mans) som störde en stor del av säsongen.

I början av januari drar ”den flygande västeråsaren” till Spanien för tester och en första säsongsuppladdning. Under tiden är det fysträning som gäller.