Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutet nära för VIB

Enligt uppgifter till VLT kommer Västerås Innebandy Elit att försättas i konkurs. Men klubbens ord-förande Björn Nordén vill inte bekräfta det.
– Det finns inget styrelsebeslut på att vi kommer att gå i konkurs, säger han.

VLT har skrivit flera artiklar om VIB:s krisartade ekonomiska läge. Klubben har skulder på miljonbelopp och har inte lyckats få in några nya sponsorer.

Snarare tvärtom.

I kväll ska VIB ha ett styrelsemöte där man kommer att besluta vilken väg man tänker välja.

Enligt Björn Nordén finns det flera alternativ, bland andra att VIB Elit slår ihop verksamheten med VIB Ungdom och därmed frigör kapital för att kunna klara fler avbetalningar på sina skulder.

– Kan vi slå ihop verksamheten med VIB Ungdom skulle vi lättare kunna sanera våra skulder. Men som sagt, allt bestäms på styrelsemötet.

Men enligt väl initierade källor ligger det närmare till hands att VIB kommer att skicka in en konkursansökan till tingsrätten.

Björn Nordén vill inte bekräfta VLT:s uppgifter.

– Det är absolut inte klart att vi ska gå i konkurs. Det finns inget styrelsebeslut på det. Efter kvällens möte kommer vi att ta ett beslut för hur vi ska göra.

Till skillnad från VIB Elit går broderföreningen VIB Ungdom väldigt bra och uppvisade ett plusresultat på 396 891 kronor för det senaste verksamhetsåret.

Av stans klubbar var det bara VIK Hockey som kunde visa upp ett bättre resultat.

VIB Elit gick minus med ofantliga 1 290 557 kronor.

I måndags kväll informerades spelarna i herrlaget att klubben kommer att dra sig ur superligan. Och damlaget riskerar att tvingas säga upp sin plats i division 1.

– Det där vet jag inget om. Vi i styrelsen har inte pratat med spelarna. Det enda jag har sagt är att de ska ha is i magen tills vi har tagit ett slutgiltigt beslut, säger Björn Nordén.

VLT pratade i går kväll med herrlagets huvudtränare Elmar Gudbrandsson – men han ville inte säga någonting.

– Allt får du ta med vår ordförande Björn (Nordén). Det blir bäst så. Som läget är nu vill jag inte hålla på och spekulera i saker och ting.

Men ni har fått besked om att det inte blir något superligaspel?

– Inga kommentarer.