Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutfestat på Skankaloss: "De som åker till Gagnef för att vara väck i skogen kan hitta någon annan festival"

Nästa års Skankaloss i Gagnef, Dalarna, blir annorlunda. Arrangörerna meddelar nu att man skiftar fokus och satsar på att skapa upplevelser inom sport, hälsa och rekreation – samt förklarar att det är färdigt med det ravefestande som tidigare ägt rum på festivalen.
"De som enkom åker till Gagnef för att festa på natten och vara väck i skogen vill vi uppmana att stanna hemma eller hitta någon annan festival", skriver Skankaloss i ett meddelande på Facebook.

Sedan 2001 har festivalen Skankaloss hållit till i Gagnefs folkpark, just intill Dalälven. En plats som arrangörerna själva fortfarande tycker är perfekt för evenemanget.

"Naturen runt folkparken är kantat med magi och helt omslutet av pulserande energifält som har fått folk och fä i århundraden att vallfärda till platsen", skriver festivalens arrangörer i ett meddelande på Facebook.

Läs även: Skankaloss grundare: "Vi vill gärna att folk ligger med varandra på ängarna"

Samtidigt förklarar arrangörerna i samma meddelande, som har rubriken" Nya Gagnef 2018, obligatorisk läsning för alla besökare!", att det blivit dags att bromsa festivalens utveckling som dragit åt ett annat håll än vad festivalens arrangörer önskat.

"Vi trycker mjukt men bestämt på resetknappen och målar upp ett nytt färgsprakande landskap till er som känner att detta låter fett najs. Vi behöver ändra på totalupplevelsen och hoppas att ni vill vara med i denna metamorfos", förklarar festivalen.

De förändringar som görs till nästa års festival handlar framför allt om ett skifte av vilka upplevelser som kommer att stå i fokus.

"Det kommer att bli mer fokus på konst och alternativa upplevelser som går år det interaktiva hållet med sport, hälsa och rekreation", skriver festivalen i meddelandet på Facebook.

Därefter slår man fast att det är slut på det ravefestande som tidigare ägt rum under Skankaloss.

"Om ni enkom åker till Gagnef för att festa på natten och vara väck i skogen så vill vi uppmana er att stanna hemma eller hitta någon annan festival, Gagnef är färdigrejvat".

Festivalen äger rum den 5-7 juli 2018 och kommer ha en åldersgräns på 25 år. Biljettsläpp sker den 20 december.