Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutodlat på kolonilotterna på Vedbo

När skörden är avklarad försvinner en del av kolonilotterna på Vedbo. Området är nedskräpat och odlarna följer inte uppsatta regler, enligt kommunen.

Det finns både kolonilotter och odlingslotter där västeråsare har små odlingar med frukt, grönsaker och blommor. På kolonilotter är det tillåtet med stugor, men odlingslotter har inte byggrätt utan får endast användas för odling.

En av två odlingslotts-områden på Vedbo, som syns från E18, följer inte stadens regler. Här har odlarna byggt växthus och skräpat ner på andra odlares områden och situationen är nu ohållbar, enligt Fastighetskontoret.

När odlarna har skördat till hösten stängs det ena området på Vedbo. Odlarna har uppmanats att bilda en förening med styrelse och städa området enligt gällande regler. Fastighetskontoret har efter ytterligare besök konstaterat att inget av detta har skett. Därför ska odlingarna stängas.

– Om de presenterar en styrelse, kan vi kanske ompröva beslutet, säger Göran Landerdahl, ordförande kommunfullmäktige.