Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutspelat för Bergwall i Tillberga Bandy?

Världsmålvakten Andreas Bergwall och Tillberga Bandy går sannolikt skilda vägar. Finske landslagsmannen Marko Herajärvi kan i stället bli ny TB-keeper. – Jag vill spela bandy. Men som det ser ut nu blir det inte i Tillberga, säger Bergwall till VLT.

TB:s sportchef, Peder Lönn, suckar när saken kommer på tal. Han vill inte säga så mycket om turerna kring Bergwall. – Han har hämtat sina grejer på Rocklunda. Så då ska han väl inte spela mer då, konstaterar Peder Lönn. Bergwall flyttade hem från ryska Dynamo Kazan i fjol. Skrev då på ett treårskontrakt med TB. Efter säsongen var han dock osäker på om han skulle fortsätta spela bandy. Men det handlade inte om sportsliga saker. I maj berättade Bergwall att han ansåg att TB inte uppfyllt villkoren i hans kontrakt fullt ut. Det gällde att TB lovat hjälpa till med att locka kunder till det företag Bergwall skulle starta i friskvårdsbranschen.

– Det där vill jag inte kommentera alls, säger Bergwall.

I början av juni berättade han i VLT att det i stort sett löst sig och att han skulle spela vidare. Men så verkar det ändå inte bli.

– Jag var förbi det där och det var Tillberga som gällde men så dök det upp andra saker som gjorde att jag ändrade mig igen, säger han.

Hur ser du på fortsatt bandyspel?

– Bandy vill jag spela men som det känns nu blir det inte i Tillberga, säger han.

Ryssland?

– Jag är helt blank. Men det är klart att om det dyker upp ett attrativt bud så. Men jag har inte haft kontakt med Kazan (som tidigare ville ha tillbaka honom) på flera månader så det tror jag inte.

Peder Lönn vill inte heller närmare gå in på vad de olika synsätten handlar om. – Vi ska väl höras igen, men vi kan inte ha det så här oklart på målvaktssidan, säger Lönn TB kan inte räkna med att Bergwall spelar för laget nästa säsong trots att kontraktet inte gått ut. De har därför kontaktat finske landslagskeepern Marko Herajärvi, som inte blir kvar i Haparandatornio efter degraderingen från elitserien i vintras. Herajärvi är klubblös sedan dess. – Vi måste lösa situationen. Herajärvi är en väldigt bra målvakt och vad jag förstått kan han röra på sig söderut, spel i Ryssland är också intressant för honom men där finns det nog inte så många öppningar, säger Lönn. Herajärvi, 28, utnämndes till VM:s bäste målvakt i Kazan i vintras när Finland överraskande tog silver. Han är spektakulär, inte minst när han ibland hjular med skridskorna på under matcherna. TB kommer att fortsätta hålla kontakten med Herajärvi. Ett annat tänkbart namn är Kalle Samuelsson, som tidigare varit andrekeeper i VSK och som stått bakom Bergwall i TB den här säsongen. Lönn ska prata med Samuelsson. Ett rykte om att Bergwall skulle ha talat med VSK har varit i svang, men det dementerar klubbchefen, Michael Campese. – Vi har två målvakter som vi är nöjda med (David Movitz och Johan Lindholm), så det stämmer inte, säger han. VLT sökte i går Marko Herajärvi utan resultat.