Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småhuspriserna steg i Västmanland

Priserna på småhus i Västmanlands län steg med en procent under perioden mars-maj jämfört med de tre föregående månaderna.

Annons

Jämfört med motsvarande tremånadersperiod ett år tidigare har priserna ökat med sex procent.

De färska siffrorna, som tagits fram av Statistiska centralbyrån (SCB), visar att priserna på småhus i hela landet har stigit med en procent under perioden mars-maj jämfört med den närmast föregående tremånadersperioden. Jämfört med motsvarande tremånadersperiod ett år tidigare är prisökningen nio procent.

Medelpriset på ett småhus i Västmanlands län den senaste tremånadersperioden, då 348 småhus bytte ägare, var 1 662 000 kronor. För hela landet var medelpriset 1 988 000 kronor under motsvarande period.

I Västerås kommun, där det gjordes 172 småhusaffärer, var medelpriset 2 282 000 kronor under perioden mars-maj. Det är en ökning med sex procent jämfört med för ett år sedan. Den senaste tremånadersperioden har småhuspriserna i Västerås dock legat stilla, enligt SCB.