Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smitande chaufför greps

Lastbilschauffören körde - svårt påverkad av alkohol och eventuellt andra droger - på tio bilar i Vad och greps norr om Skultuna.

Det var vid 15-tiden som en lastbil körde på åtminstone tio parkerade bilar vid badgropen i Vad, Sala kommun. Chauffören stannade inte utan försvann från platsen.

Polisen tog upp jakten och kunde stoppa lastbilsekipaget norr om Skultuna. Då hade en cyklist med knapp nöd undgått att bli påkörd av lastbilen.

Den 47-årige mannen som satt bakom ratten visade synbara tecken på att vara drogpåverkad, han blåste också positivt för alkohol. Han saknade dessutom giltigt körkort.

Han fördes till polishuset i Västerås för förhör. Han har delgivits misstanke om grovt rattfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, obehörigt avvikande från trafikolycksplats och brott mot knivlagen.

Efter beslut från åklagaren frigavs 47-åringen - dock utan lastbil som togs i beslag av polisen.