Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbare biljetter ur automat

De blå biljettautomaterna för SJ:s regionala tågtrafik – den så kallade TiM-trafiken – har funnits i ungefär tio år och börjar bli mogna för utbyte.

Fram till årsskiftet ska deras efterträdare installeras på samtliga orter som trafikeras inom ramen för TiM-samarbetet, i Västmanlands län är det Arboga, Kolbäck, Kungsör, Kvicksund, Köping, Ransta, Sala och Västerås.

De nya biljettautomaterna blir grå till färgen för att signalera SJ-tillhörigheten – SJ:s tidigare blåa färger som hörde 1990- och tidiga 2000-talet till har bytts ut mot grå och svarta och biljettautomaterna signalerar det nya. På automaterna kommer det att stå ”Regionaltåg”.

Nytt med automaterna är att biljettköp av enkelbiljetter går snabbare, att man kommer att kunna köpa tur- och returbiljetter samt 24-timmars och 30-dagarsbiljetter.