Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbare nät i Hallsta 2011

Hallstahammar tillhör en av de över två hundra orter i Sverige som får 4G-nät nästa år. Det är dock oklart om också Surahammar kommer få tillgång till 4G-nätet 2011.

Annons

– Vi vill bygga ut till fler orter än de som står på listan och det tillkommer nya orter varje dag. Men om Surahammar kommer att få 4G-nätet nästa år kan jag inte svara på, säger Charlotte Züger, kommunikationschef för mobila tjänster på Telia, och tillägger:

– Vi försöker göra en effektiv utbyggnad. Det vill säga passa på att förstärka 2G-nätet, det vanliga mobiltelefonnätet, på de orter där vi bygger 4G-nätet.

Vilka orter som tillkommer på 4G-listan uppdateras löpande på Telias hemsida.

4G-nätet kommer inte täcka in hela kommunen.

– Nej, i början blir det bara de centrala delarna, säger Charlotte Züger.

4G ger internethastigheter upp till 80 Mbit/s och gör det möjligt att använda realtidstjänster som tv, onlinespel, företagsapplikationer och andra mobila tjänster som kräver snabb uppkoppling.

– När kungabröllopet sändes i tv användes 4G-nätet. Tv-teamen behöver inte använda sig av tv-buss när de filmade bland folk, utan klarade sig med betydligt mindre utrustning, förklarar Charlotte Züger.