Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbare nät i Hallsta 2011

Hallstahammar tillhör en av de över två hundra orter i Sverige som får 4G-nät nästa år. Det är dock oklart om också Surahammar kommer få tillgång till 4G-nätet 2011.

– Vi vill bygga ut till fler orter än de som står på listan och det tillkommer nya orter varje dag. Men om Surahammar kommer att få 4G-nätet nästa år kan jag inte svara på, säger Charlotte Züger, kommunikationschef för mobila tjänster på Telia, och tillägger:

– Vi försöker göra en effektiv utbyggnad. Det vill säga passa på att förstärka 2G-nätet, det vanliga mobiltelefonnätet, på de orter där vi bygger 4G-nätet.

Vilka orter som tillkommer på 4G-listan uppdateras löpande på Telias hemsida.

4G-nätet kommer inte täcka in hela kommunen.

– Nej, i början blir det bara de centrala delarna, säger Charlotte Züger.

4G ger internethastigheter upp till 80 Mbit/s och gör det möjligt att använda realtidstjänster som tv, onlinespel, företagsapplikationer och andra mobila tjänster som kräver snabb uppkoppling.

– När kungabröllopet sändes i tv användes 4G-nätet. Tv-teamen behöver inte använda sig av tv-buss när de filmade bland folk, utan klarade sig med betydligt mindre utrustning, förklarar Charlotte Züger.