Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart byggs första husen i Slottsträdgården

De två första bostadshusen i Slottsträdgården har nu fått bygglov. Hos byggherren NCC är man förvånade över det ovanligt stora intresset från allmänheten att flytta in i husen.

Det handlar om första etappen av det som ska bli ett bostadskvarter vid det gamla landstingskansliet längs med Hållgatan vid Stallhagen. De två första punkthusen som ska byggas ligger närmast Mälaren och rymmer sammanlagt 66 lägenheter.

Till informationsmötet som NCC ska hålla i nästa vecka har 500 intresserade anmält sig. Det förra mötet om höghuset i Östra hamnen lockade inte ens hälften så många.

– Jag har aldrig varit med om maken. Vi tyckte att det var bra uppslutning vid det förra mötet. Nu har vi fått hyra hela Konserthuset för att få plats, säger Mats Bergsten på NCC.

Men planerna har också mött kritik från de boende i området. Oron har gällt bland annat ökad trafik på Hållgatan och risk för insyn. Detaljplanen har gjorts om och bland annat har antalet bostäder minskat.

I februari avslog regeringen överklaganden från närboende och projektet har kunnat rulla vidare.

De två husen byggs i åtta respektive nio våningar. De två översta våningarna är indragna och rymmer större lägenheter i två plan.

Till husen byggs ett garage som till största delen ska ligga under mark. Ovanpå garaget blir det en lekpark.

Sammanlagt planerar NCC att bygga ytterligare tre punkthus och elva mindre byggnader i två till tre våningar.