Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart invigs det nya Sigmatorget

Nu är Sigmatorget snart färdigt. Lite arbete återstår dock. Den officiella invigningen sker den 26 augusti.

Rösterna om hur det ser ut är varierande. En sak som alla verkar sakna är mera växter och grönt. De stora blomkrukorna med palmer och små träd kan inte på något vis ersätta de träd som fanns där tidigare.

Den 27 augusti blir det högtidlig invigning. Då ska allt vara klart, utom fyra ventilationstrummor för brandskydd till varutunneln.

– Södra delen av Hant-verkargatan, mot Centra, den avvaktar vi lite med. I och med att den bytt fastighets-ägare så väntar vi och ser vad den nya fastihetsägaren vill, säger Hans Näslund på Tekniska nämndens stab.

Den delen beräknas att vara helt klar under höst.

De rostiga papperskorgarna som är uppsatta på torget ska man nog akta sig för att gå nära om man bär ljusa kläder.

Ska de vara så?

– Ja, det är en design som är inne nu för tillfället. Det är en estetisk utformning så de är precis så de ska vara. De har precis samma färg som dräneringen på torget, säger Hans Näslund.

Träden som förr fanns på platsen är borttagna och torget känns lite grått och trist.

Kommer det mera växter?

– Det går ju att möblera med blomkrukor, några platser har vi ju och de går att laborera med framöver när allt är klart och man ser hur det ser ut. Då kan man placera ut urnor därefter också, säger Hans Näslund.

Några träd kommer inte att grävas ner i marken utan det blir de träd som finns i urnorna.