Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart nypremiär för strandkrog

Efter en tid av glunkande och tissel om nya krögare på Öster Mälarstrands krog och café, kan VLT nu presentera dem: västeråsarna Nicklas Nore och sambon Louise Lundmark.

Annons

Nicklas Nore har tidigare varit kökschef på Strike, som hans kompanjoner och han startade en gång i tiden.

Men nu har han sagt upp sig och tillsammans med sambon och med två anställda laddar Nicklas Nore för att öppna portarna till glashuset och bryggdäcket på Öster Mälarstrand. Louise Lundmark kommer att arbeta kvar på sitt nuvarande jobb på ett blomlager, och arbeta kväll och helg. Paret hoppas öppna nästa vecka.

– Allt är klart, men vi väntar på att momsregistreringen ska gå igenom, säger Nicklas Nore.

Även om paret är otåligt vill de öppna varsamt, så att de kan möta alla på rätt sätt, säger de. Inledningsvis blir krogen lunchrestaurang eftersom serveringstillståndet från tillståndsenheten på kommunen inte är klart.

– Vi hoppas få det till midsommar, säger Louise Nore.

Därefter blir det vanlig krog.

– Det ska vara ett ställe man kan gå förbi och ta en öl och en burgare och ett ställe som familjer kan gå till, säger Nicklas Nore, som har fler planer men som inte vill säga för mycket innan basverksamheten har fått rull.

Öster Mälarstrand har stått tom sedan förra våren. Då drog kommunen in de förra krögarnas serveringstillstånd eftersom kommunen ansåg att verksamheten inte levde upp till kraven i alkohollagstiftningen.

Vlt.se rättar: Under onsdagen förekom fel uppgifter på vlt.se om Nicklas Nores tidigare titel på Strike. Vlt.se beklagar felet.