Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snattande polisen får ingen strafflindring

Inre röster uppmanade polisen att stjäla. Han dömdes för snatteri men Svea hovrätt ändrar nu brottsrubriceringen till stöld vid 33 tillfällen.

Straffet förblir dock oförändrat – skyddstillsyn förenat med psykiatrisk behandling.

Gosedjur, böcker, sportgrejer och kläder. På en månad hann polisen, i 60-årsåldern, stjäla för minst 80 000 kronor från olika butiker i stan. Han greps efter en stöldräd under sin semester förförra sommaren. Han blev anhållen och en husrannsakan gjorde i hans bostad. Där hittade hans kollegor massor av gods som låg i kassar i hela lägenheten.

Tingsrätten dömde honom för snatteri eftersom det inte gick att bevisa att han stulit för mer än 1 000 kronor per gång - varje tillfälle skulle därför betraktas som en enskild gärning.

Polismannen hade yrkat att Socialstyrelsens rättsliga råd skulle ha granskat den rättspsykiatriska behandling han genomgått men det avslår hovrätten.