Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön ligger vit på taken

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

Dagar som i måndags är härliga tycker jag.

Annons

Solen sken utanför fönstret, snön gnistrade vit och det var nära 10 grader kallt. Riktig vinter helt enkelt. Hellre mycket snö och kallt än grått, nära noll och slask och is om vartannat. Nu vet jag att inte får medhåll från alla, men det är min personliga åsikt.

De vanligaste frågorna jag fått den senaste tiden har handlat om snö, kyla och vintern. Vintern som nu har kommit till i stort sett hela landet, och det med besked. Hela landet är täckt av snö men snödjupet varierar mycket mellan olika platser. Mest i landet har man i Tidaholm i Västergötland där det tisdag morgon låg 79 cm, som god tvåa Mullsjö i Småland med 64. Detta är dock på våra stationer och lokalt kan det ligga mer än så.

Prognosen framåt talar om fortsatta nordliga eller nordostliga vindar och minusgrader, så den snö som har kommit kommer ligga kvar. Det ser dessutom ut att bli mer snö framöver, särskilt i landets södra delar. Kylan håller i sig åtminstone över andra advent. Hur länge är dock i nuläget omöjligt att sia om, så huruvida det blir en vit jul eller inte står ännu så länge skrivet i stjärnorna.

Då jag personligen gillar vinter och snö så håller jag tummarna för att det blir så, men jag vet flera som inte håller med mig i det. Vem som får rätt får vi se…