Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialchefen kostar 1,2 miljoner kronor

Överenskommelsen mellan Hallstahammars kommun och den tidigare socialchefen blev dyr. Men den hade inte kunna göras annorlunda, menar kommunalrådet.

I somras sade Cecilia Wassén upp sig från sin tjänst som socialchef i Hallstahammar. Anledningen var att hon inte längre åtnjöt tillräckligt med förtroende från politikerna.

Enligt den överenskommelse som träffades får Wassén 825 000 kronor i avgångsvederlag. Till det kommer sociala avgifter och annat som för vilken löntagare som helst, vilket gör att uppgörelsen kostar kommunen runt 1 170 000 kronor.

– Jag håller med om att det är mycket pengar, men man ska komma ihåg att det är fråga om en chef. I sådana här fall handlar det nästan alltid om minst en årslön. Tyvärr är det så, säger kommunalrådet Catarina Pettersson.

Hade hon inte kunnat få en annan anställning ikommunen?

– Det här var nog bäst för båda parter.

Ville ni bli av med henne?

– Det vill jag inte kommentera. Men det var nog svårt för henne att fortsätta.

Vad har ni lärt er av Lövåsenhistorien?

– För brukarens bästa måste man agera kraftfullt från början. Där handlade det mer om hur vi borde ha gjort när de anklagade befanns oskyldiga. Det är något vi alla, chefer, politiker och arbetskamrater, måste tänka på, säger Catarina Pettersson.

När VLT till slut får tag på Cecilia Wassén är hon mycket fåordig. Hon vill inte kommentera uppgörelsen eller varför hon valde att sluta.

Blev du överraskad att frågan om ditt chefskap togs upp?

– Ja, det blev jag. Men mer vill jag inte säga.