Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokrater: Varför görs ingenting åt barnfattigdomen?

”Barnfattigdomen bekämpas inte med tomma ord” skriver Ragnhild Källberg och det har hon rätt i. Därför agerar vi.

Precis som Källberg vet vi att problemet med den ökande barnfattigdomen är mångbottnat. Problemet måste vi bekämpa nationellt men vi kan mildra effekterna med åtgärder lokalt. Barn och unga ska inte behöva känna sig utpekade eller särbehandlade därför måste dessa åtgärder vara generella.

Den ökande barnfattigdomen bekämpas dock bäst av att barnens föräldrar får arbete och där har Källberg långt mer makt att påverka än vad vi har. Vad görs av hennes kollegor i riksdag och regering?

Socialministern svarar på fråga efter fråga med frasen ”vi ser allvarligt på problemet” utan att presentera några lösningar. Finansministern ser skattesänkning som lösningen på alla problem och kallar de ökade skillnaderna i samhället för incitament till att jobba och blundar för de problem hans politik medför.

Vi vet att allt inte var bra under den period när vi styrde landet, men om dina vänner i regering och riksdag hade fört en politik som var hållbar, varför har då barnfattigdomen ökat fem år i rad?

I Västerås gör vad vi kan för att mildra effekterna för de barn som lever under knappa ekonomiska förhållanden. De nämnder som direkt har hand om dessa frågor genomför nu ett stort samarbetsprojekt för att plocka fram förslag på generella lösningar för barnens bästa. Däremot sitter Källbergs partikollegor på makten nationellt, de har makten att göra något åt problemets kärna. Frågan är: varför gör de inget?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel