Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokrater: Vi är helt överens i tomträttsfrågan

Ivan Öberg, Villaägarna i Västerås, undrar om vi är oense i tomträttsfrågan. Frågan bygger på en fri och egen tolkning av Öberg av ett inslag om tomträtterna i TV4 Mälardalen.

Svaret är nej. Vi är inte oense. Tvärtom är vi helt överens inom Socialdemokraterna i Västerås om vår syn på tomträttsfrågan.

Alla partier var överens om tomträttsfrågan när fastighetsnämnden behandlade frågan förra veckan. Då beslutade fastighetsnämnden att friköpspriset även i fortsättningen ska vara 65 procent av 2006 års marktaxeringsvärde. Detta är också Socialdemokraternas linje.

Staffan Jansson underströk också i tv-inslaget att det inte är hållbart för tomträttshavarna att regelverket ändras för varje valperiod. Därför står vi självklart fast vid det beslut som fastighetsnämnden nu har fattat.

Detta stämmer helt med den linje som Socialdemokraterna i Västerås lade fast hösten 2009. Då bestämde vi även att Socialdemokraterna i Västerås skulle arbeta för att det inte ska bli för dyrt för de tomträttshavare som väljer att behålla tomträtten.

Därför är det bra att fastighetsnämnden vill sänka avgäldsräntan från 3,75 till 3,25 procent vid omreglering av tomträtter.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel