Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokrater: Vi kämpar för föreningarna även på EU-nivå

EU-kommissionen vill att små ideella föreningar ska betala moms på sin försäljning. Kommissionen tycker att alla som säljer varor eller tjänster ska betala samma skatt.

Detta håller vi inte med om. Momsbefrielsen för de mindre föreningarna är ett bra undantag, det under-lättar på många sätt för vårt föreningsliv.

Föreningslivet är grunden till mycket gott. Här träffas vi och gör saker tillsammans på lika villkor, oavsett bakgrund och tjocklek på plånboken. Vi spelar handboll, dansar streetdance, vi går på gympa, vi tecknar eller syr tillsammans – möjligheterna är oändliga för både gammal och ung. Detta måste vi skydda.

Loppet är långt ifrån kört. I våra roller som EU-parlamentariker kommer vi att ta strid för de ideella för-eningarnas momsbefrielse. Vi tror att EU-kommissionen kommer att få svårt att bevisa på vilket sätt detta undantag är skadligt.

Just nu ser EU över Europas momssystem och vi kommer tillsammans med andra kollegor att arbeta för att momsundantaget lyfts fram i denna översyn. Det finns saker vi kan göra och vi tror att EU-kommissionen ska komma på andra tankar.

Vi är rädda om vårt fina föreningsliv och kommer att göra allt som står i vår makt för att skydda det.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel