Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokrater: Vi ska samverka i kommun och landsting för medborgarnas bästa

Annons

Vi Socialdemokrater, tänker om vi får väljarnas förtroende i Västerås stad och Landstinget Västmanland ta krafttag för att förbättra samarbetet mellan kommunen och landstinget. Vi har en skyldighet att göra det för invånarnas skull.

Tillsammans kan vi så mycket bättre. Vi vill utveckla omhändertagandet och vården av de äldre, psykiskt sjuka, barn och unga, kollektivtrafiken och kulturen. Om vi ser till människan och lösningarna i stället för att bara värna om vårt eget landstings- respektive kommunrevir, kan vi nå mycket längre.

Under den här mandatperioden, när moderaterna har styrt både Västerås och landstinget, har inte mycket skett för att förbättra samarbetet och verksamheten har blivit lidande.

Det är märkligt att Alliansen inte verkar ha en gemensam politik för kommun och landsting. Det tyder på bristande ledarskap.

Vi lovar att om vi får väljarnas förtroende tänker vi samarbeta med den enskilda människans bästa framför ögonen. Det borde vara en självklarhet för alla, men under den här mandatperioden har vi sett att det är långt ifrån fallet.

Får vi väljarnas förtroende tänker vi tillsammans:

w Utveckla vården och omsorgen för äldre, psykiskt sjuka och barn och unga, genom att bilda samarbetsgrupper både för politiker och tjänstemän från landstinget och kommunen. Liknande samarbeten finns bland annat i Örebro och Jönköpings län.

w Komma överens om hemsjukvården så att den i samarbete med hemtjänsten kan utvecklas till vård med hög kvalitet och kontinuitet.

w Utveckla Teater Västmanland och Västmanlandsmusiken tillsammans med berörda. Vi säger nej utredarens förslag om att splittra upp och söndra verksamheten.

w Förbättra kollektivtrafiken både när det gäller tåg och bussar. Västerås och Västmanland och dess befolkning är beroende av bra kommunikationer för att utvecklas.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel