Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokraterna: Först behöver Ekängsbadet renoveras

S i Surahammar vill undvika skattehöjningar

Annons

Vi skriver det här inlägget i debatten för att berätta vad vi Socialdemokrater vill i badhusfrågan, men också för att bemöta den motsägelsefulla debattartikeln som Moderaterna gick ut med den 28 september.

Moderaterna säger i en och samma text följande tre saker:

Solklart att vi behöver ett badhus,

Vill att kommunen ska ha ett badhus,

Vad vill vi ha egentligen?

Det är knappast vad man kan kalla för klara besked!

Vi Socialdemokrater har vid ett flertal gånger i media informerat om badhusfrågan men vill nu ytterligare en gång komma med klara besked. Det måste finnas ett badhus i Surahammars kommun!

Vi vill åstadkomma det genom att först renovera Ekängsbadet för att efter en grundlig process med medborgardialog bygga ett nytt bad för framtiden.

Moderaterna säger att de ser en renovering som en nödlösning. Det är inte någon nödlösning, det är en lösning för att så snabbt som möjligt ha ett fungerande bad igen.

Hoppar vi över steget med en renovering och går mot en nybyggnation på en gång så kommer det dröja flera år ytterligare innan vi har ett fungerande badhus. Är Moderaterna beredda att ställa kommunen utan bad så länge?

Moderaterna utrycker också oro över att ett badhusbygge skulle kunna medföra höjd kommunalskatt, om man inte prioriterar klokt. De skriver att de ifrågasatte en renovering av kommunhuset.

Ändå röstade Moderaterna (och ett enigt kommunfullmäktige) för en renovering av kommunhuset, och nu går de ut i VLT och berömmer sig över sitt ifrågasättande. Tror Moderaterna i Surahammar att de blir tagna på allvar när de inte vågar stå för de saker de är med att besluta i kommunen?

Socialdemokraterna i Surahammar arbetar aktivt för att vi ska ha en god ekonomi, för att slippa skattehöjningar. Det ska vi fortsätta med!

Chatarina Ståhl

ordförande för Socialdemokraterna i Surahammar

Tobias Nordlander

kommunstyrelsens ordförande

Läs också: Renovering ger kommunen andrum

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel