Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialnämnden får bakläxa

Förvaltningsrätten anser inte att socialnämnden i Hallstahammar har fog för att avslå en Kolbäckskvinnas ansökan om försörjningsstöd.

Kvinnan ansökte om försörjningsstöd för november 2009 som hon månadsvis gjort tidigare, men fick avslag med motiveringen att kvinnan inte infunnit sig till ett bestämt möte och att hon inte ansökt förrän i slutet av månaden och därför ansågs ha fått sina behov tillgodosedda.

Kvinnan hävdar att hon inte vetat om mötet och att hon tidigare enbart ansökt skriftligt. Ansökan skickades in i början av november och gällde innevarande månad plus december månad. Ansökan återsändes 12 november och kvinnan återsände därför ansökan igen. I slutet av månaden kom ansökan åter tillbaka med avslag med hänvisning till att hon uteblivit från mötet.

Kvinnan överklagade då beslutet. Förvaltningsrätten avslår kvinnans ansökan om försörjningsstöd för tiden fram till första avslaget. Förvaltningen avslår också ansökan för den kommande månden eftersom överklagan enbart gäller november månad, men skickar tillbaka målet till nämnden för ny prövning av tiden för tiden 12 till 30 november.