Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialtjänsten slog larm om Möllers festande med unga flyktingpojkar

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

– Jag agerade på de uppgifter som kom till vår kännedom och gjorde en polisanmälan, säger Kerstin Almgren, enhetschef vid familjehemsverksamheten i Göteborg till tidningen Expressen.

Annons

Det var det larmet som inledde allt kring Johanna Möller, skriver Expressen.

I femton månader har rättsprocessen mot Johanna Möller pågått. Det var tipset om att Johanna Möller som företagare inom familjehemsbranschen haft sex med unga flyktingpojkar som väckte polisens intresse. Sexbrottsutredningen lades ned, men blev upptakten till något mer.

Läs mer: Sexbrottsutredning lades ner – nu kräver Massi Fritz överprövning

Sexbrottsutredningen var alltså inledningen till rättsprocessen där dom väntas på måndag, där Johanna Möller är misstänkt för två mord – på maken Aki Paasila och pappan Göran Möller, samt för mordförsök på mamman.

För våra Plus-kunder: Åklagaren: "Det finns inga förmildrande omständigheter"

Det inledande udda tipset nådde polisen den 25 maj 2016. En tidigare anställd i Johanna Möllers bolag hade under ett möte i Eskilstuna berättat för två förvånade socialarbetare från Göteborg om att allt inte stod rätt till hos den tidigare arbetsgivaren. En av bolagets ägare, Johanna Möller, hade festat och haft sex med flyktingpojkar som behövt hennes hjälp, skriver Expressen.

Läs mer: Johanna Möller lider inte av allvarlig psykisk störning – kan dömas till fängelse