Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofi Flink klar för EM-final – slog till i sista försöket

VFK:s Sofi Flink kvalade under torsdagen på EM i Berlin. I sista försöket kunde hon säkra avancemanget till fredagens final.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Sofi Flink från Hallstahammar, numera boendes och tävlandes för Västerås lyckades i spjutkvalet på EM i Berlin. Hennes två inledande kast uppmätte 57.92 och 57.46 meter, två stabila kast men som inte var i närheten av kvalgränsen på 60.50 meter.

Tolv platser i finalen fanns det att slåss om, för att nå en av dessa platser krävdes inte kvalgränsen i slutändan. Endast fem kastare passerade den gränsen. Sofi Flink var inte en av de fem men hon nådde finalen ändå. I sitt tredje och sista försök drog hon till med 59.58 meter nästan exakt en meter kortare än hennes säsongsbästa. Kastet placerade henne på en niondeplats i kvalet.

Hela kvalet vanns av tyskan Christin Hussong som slog personligt rekord med sitt första och enda kast. Spjutet flög hela 67.29 meter vilket ingen i kvalet var i närheten av.

Finalen i damernas spjut avgörs fredag kväll med starttid satt 20.25.