Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker enbart efter kvinnliga konsulter

Just nu är en intensiv tid för Pernilla Eriksson. Förutom sitt arbete som vd hos konsultbolaget Donald Davies Partners håller hon på att skola in sina 13 månader gamla trillingar på dagis.

Annons
Pernilla Eriksson kämpar för större jämställdhet och kommer att aktivt söka efter kvinnliga projektledare i vår.

Som om inte ovanstående vore nog har hon också dragit igång en praktisk jämställdhetssatsning där hennes företag från februari till april i år endast aktivt kommer att söka efter kvinnliga projektledarkonsulter.

De kommer dessutom att ge de första fem kvinnor som blir projektledarkonsulter hos dem det stöd som behövs för att starta och driva ett företag.

– När det gäller ärendet att rekrytera kvinnor så måste det ske en förändring, säger Pernilla Eriksson.

Hon agerade efter att ha noterat att jämställdhetsmål i affärsplaner ofta bara är tomma ord.

– Det är lätt att säga. Vi vill rekrytera kvinnor av mångfald och bli mer mixade och få fler att satsa på kvinnor. Sen vill vi öka i Västerås och riktar oss till kvinnor för att hjälpa dem bli egna företagare, säger Pernilla.

Hon vill också hjälpa kvinnor med pensionsplanering. Till en början är det fem kvinnor som kommer att bli projektledarkonsulter och få hjälp och stöd för att starta och driva ett eget företag.

– Nu går vi ut aktivt och söker. Vi har fått in en handfull sökande som är intresserade. Den här nya trenden gynnar jämställdheten och mångfalden, säger Pernilla Eriksson.

Annons