Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solidos har flyttat till Skultuna

Solidos MC,  supportergäng till Bandidos, har flyttat från Hacksta till Skultuna. Flera boende tycker att det känns ”olustigt”, men enligt polisen behöver inte allmänheten oroa sig.

Klubbvimpeln sattes upp på det gamla brygghuset i slutet av förra veckan.

– Det är klart att det inte är positivt att Solidos etablerat sig på orten, men än drar vi inte några stora växlar på det. Vi vet ännu inte hur de tänkt reformera sig, säger Jens Pedersen som är biträdande chef på kriminalunderrättelsestjänsten.

Vad vet ni då?

– Att det handlar om ett antal individer som alla är kända av oss sedan tidigare, säger Pedersen.

Solidos MC var tidigare probationary chapter till Bandidos MC, det vill säga ett mellansteg från ett fullvärdigt medlemskap. Men tidigare i år hade klubben interna stridigheter och fick inte längre verka som Bandidos, enligt beslut från högre ort.

Polisen säger sig ha koll på läget.

– Vi arbetar mot dem hela tiden, det ska inte vara bekvämt att vara med i något gäng. Det kan onekligen inte vara kul att bli stoppad och kontrollerad hela tiden, säger Jens Pedersen.

Han säger att de boende inte behöver vara oroliga.

– När sådana här gäng flyttar in på en ort tenderar det att bli lugnt i omgivningarna. Vi kommer att ha den patrullering som krävs i Skultuna.

Hyresvärden Alf Ulfwin säger sig inte veta något omSolidos MC.

– Jag vet inte ens vad Solidos är. Jag har hyrt ut det gamla bryggeriet till ett företag som ska syssla med lastbilstransporter.

Alf Ulfwin vill inte avslöja namnet på lastbilsföretaget.

– Du kan ju vara en konkurrent. Men om det nu är så, vad ska jag göra? Jag är bunden mot ett kontrakt, och säger jag upp det ställs jag mot ett skadeståndskrav, säger han.

Alf Ulfwin hyr ut flera fastigheter, bland annat till pizzerior, videobutiker och hårsalonger.

– Om en person vill hyra av mig, då kontrollerar jag att han eller hon inte har några betalningsanmärkningar, en sedvanlig koll alltså. Mer än så kan jag inte göra. Om hyresgästen sen har kompisar som är med i kriminella gäng så är det något jag bestämt tar avstånd ifrån. Jag har inget med dem att göra, säger Alf Ulfwin.