Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarfestivalen torrlagd av kommunen

Kommunen beviljar inte något serveringstillstånd för festivalen Summer in the city. Men festivalen är inte i fara, enligt arrangören Björn Carlsson.

Orup, Bo Kaspers orkester och Lisa Nilsson är några av artisterna som är bokade till årets upplaga av Summer in the city. Festivalen ska äga rum i Sigurdskvarteret i slutet av augusti.

Nu har individ- och familjenämndens arbetsutskott beslutat att inte ge företaget som arrangerar festivalen, A B Message production, serveringstillstånd för evenemanget. Det blir alltså inte tillåtet att sälja starkare alkoholhaltiga drycker på festivalområdet.

Bakgrunden till beslutet är bland annat att företaget har fått två varningar det senaste året. För några veckor sedan berättade VLT om en varning i samband med en fest på Elba för gymnasieungdomar, ett arrangemang med ”för många fulla ungdomar och för få vakter”, enligt kommunens tillsynsinspektör.

– Med tanke på varningarna och hur praxis ser ut gav vi inte något serveringstillstånd för festivalen, säger Staffan Jansson (S), ordförande i individ- och familjenämnden.

Han tycker att det är ”jättetråkigt för staden” om festivalen inte skulle bli av och ser en möjlig händelseutveckling.

– Ett annat företag kan ju alltid överta själva arrangemanget och söka serveringstillstånd på nytt.

Är det aktuellt?

– Det får du fråga Björn Carlsson om.

Björn Carlsson, som äger A B Message production och driver musikrestaurangen Sigurdsgatan 25, poängterar att festivalen kommer att bli av, men annars är han fåordig.

– De som vill får se sina favoritartister och det kommer även att finnas förfriskningar. En dag kommer sanningen om allt det här fram, det ska bli intressant att se hur det blir då.

Du låter kryptisk. Kan du vara mer konkret?

– Tyvärr måste jag vara kryptisk i nuläget. Jag återkommer med mer information om några veckor. Det är allt jag kan säga.