Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: 25-åringen släppt från häktet

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

På onsdagsmorgonen beslöt åklagaren att den 25-åring som är misstänkt för mordet på den 42-åriga kvinnans make i fallet i Arboga ska släppas.

Den 25-årige eskilstunabon, som suttit häktad misstänkt för mord på den likaledes mordmisstänkta 42-åriga kvinnans make sommaren 2015, släpptes på onsdagen ur häktet. Det var SVT först med att rapportera.

Mannen häktades 17 februari på sannolika skäl misstänkt för mord. Att han nu har släppts tyder på att misstankegraden har sänkts.

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten återstår vissa utredningsåtgärder men mannen är fortfarande misstänkt.

– Den misstänkte 25-åringen försattes under förmiddagen i dag på fri fot eftersom det inte föreligger tillräckliga skäl för häktning i avvaktan på att dessa utredningsåtgärder vidtas, säger kammaråklagarna Johan Fahlander och Jessica Wenna i pressmeddelandet.

Vare sig Fahlander eller Wenna har varit tillgängliga för ytterligare kommentarer.

VLT/Bbl/AT har även sökt 25-åringens försvarare, advokat Dick Levinson, utan framgång.

Läs även: Mördade för att få stanna i Sverige – 42-åringen lovade pojkvännen giftermål

Läs mer om sommarstugemorden här