Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: 42-åringen tros ha försökt beställa fler mord – sju gånger

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Den 42-åriga kvinna från Eskilstuna som sedan tidigare sitter häktad misstänkt för delaktighet i mord och mordförsök på sina föräldrar samt mord på sin make, har vid åtminstone sju tillfällen försökt få olika personer att utföra mord åt henne, misstänker åklagaren.

Det uppger Eskilstuna-Kuriren som citerar en "källa med mycket god insyn" i utredningen.

För Eskilstuna-Kuriren har också kammaråklagare Jessica Wenna, som tillsammans med kammaråklagare Johan Fahlander leder den omfattande förundersökningen mot kvinnan, uppgifterna.

Det formella brottet gäller "stämpling till mord". På ren svenska handlar det om att 42-åringen misstänks ha försökt förmå andra människor att på hennes uppdrag utföra mord.

Enligt kammaråklagare Jessica Wenna, som intervjuats av Eskilstuna-Kuriren , står det klart att stämplingarna gäller de utredningar som pågår där 42-åringen är inblandad.

Hon misstänks alltså enligt åklagaren vid sju tillfällen ha försökt förmå en eller flera personer att utföra bland andra de mord utredningen mot henne omfattar.

Alltså mordet på hennes far samt mordförsöket på hennes mor vid sommarstugan utanför Arboga i augusti 2016 och mordet på hennes dåvarande make år 2015 som först avskrevs som en olyckshändelse.

Men det stannar inte enbart vid de mord och mordförsök som faktiskt utförts:

– De sju misstänkta stämplingsfallen har utspelat sig under 2015 och 2016 och varit riktat mot folk som på ett eller annat vis har kommit i vägen för henne, uppger en källa för VLT.

Bland de tilltänkta offren finns de två flyktingpojkar som anmälde 42-åringen för att ha tvingat till sig sex med dem. De blev för övrigt grovt misshandlade med kniv i juli 2016.

Men det handlar också om människor som på ett eller annat vis kommit i vägen i hennes företagssamhet som handlat om omhändertagande av ensamkommande flyktingbarn.

– Hon har uppenbarligen tagit alla chanser som finns i syfte att bli framgångsrik, fortsätter VLT:s källa.

I veckan delgavs 42-åringen de nya misstankarna. Men det stannar sannolikt inte vid det.

Hon har, under häktningstiden, även anmälts för olaga hot riktat mot en tjänsteman. Oklart om hon ska ha hotat en förhörsledare eller om hoten varit riktade mot en tjänsteman vid kriminalvården.

Det bolag hon drivit , tillsammans med en kompanjon är numera försatt i likvidation, det vill säga ska avvecklas.

Enligt VLT:s uppgiftslämnare har 42-åringen även där tagit ut svängarna och berikat sig själv på ett sätt som sannolikt kommer att resultera i ytterligare polisanmälningar.