Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: 42-åringens båda barn släppta

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Tidigare under fredagen släpptes den mordmisstänka 42-åringa kvinnas son och nu har även hennes dotter släppts av polisen, uppger TT.

Live-TV: VLT bevakar häktningsförhandlingen mot den mordmisstänkte.

Dottern och sonen var bägge tidigare anhållna, misstänkta för inblandning i den misstänkta mordet på 42-åringens make som påträffades drunknad i Hjälmaren utanför Arboga för två år sedan.

Enligt polisen har misstankarna mot de bägge barnen försvagats under förhörens gång och misstankarna är inte av den graden att de räcker för att de båda ska bli häktade. Detta betyder dock inte att de är avförda från utredningen, enligt polisen.

Läs också: Dotterns sambo begärs häktad för mord på 42-åringens make – sonen har släppts

Polisen greps i onsdags den 42-åriga Eskilstunakvinnans båda barn – en son och en dotter – och dotterns make. Trion anhölls och har förhörts intensivt av polisen om det misstänkta mordet på 42-åringens make som hittades mystiskt drunknad i Hjälmaren sommaren 2015.

Mannen låg in vattnet invid den sommarstuga, där ett år senare, sommaren 2016, 42-åringens pappa hittades mördad och 42-åringens mamma blev svårt skadad, men överlevde, knivattacken.

LÄS MER: Här hittar du alla våra tidigare artiklar om Sommarstugemorden (79 artiklar)

Sakta men säkert har en av svensk rättshistorias mest märkliga och makabra mordhistorier rullats upp bit för bit. Polisen har sakta men säkert lagt pusselbit efter pusselbit tillrätta och nu börjar bägge mordutredningarna nå zenit: två huvudmisstänkta finns i bägge mordfallen.

42-åringens 18-årige pojkvän har erkänt att han – troligen på uppdrag av kvinnan, dottern i familjen – mördades Eskilstunakvinnans pappa och försökte mörda hennes mamma. I samband med hans erkännande ska han ha berättat för polisen hur det första mordet, på kvinnans make, gick till – dessa uppgifter gick Leif GW Persson ut med i veckans upplaga av SVT:s kriminalmagasin "Veckans Brott".

Sedan anhållandet har misstankarna stärkts mot den 42-åriga kvinnans dotters make – en 25-årig man som nu på sannolika skäl misstänks för mordet på 42-åringens make. Vid 15.30 på torsdagen inleds häktningsförhandlingen mot honom i Västmanlands tingsrätt.

VLT bevakar häktningsförhandlingen med live-TV. Här kan ni se sändningen:

16.00: Live-TV från häktningsförhandlingen i Västmanlands tingsrätt