Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden blir dokumentärfilm – Kickstarterkampanj drar i gång

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Händelserna som tog plats i Arboga mellan 2015–2016, de så kallade Sommarstugemorden, ska bli en dokumentär med en engelsk titel – "The Lake Murders".

Det är produktionsbolaget Artis som planerar en Kickstarterkampanj för att samla ihop pengar och göra en dokumentärfilm om Sommarstugemorden. Med en engelsk titel hoppas man även nå en internationell publik.

Producenten Marcus Szabo ligger bakom projektet:

– Det var jag som drog igång det. Jag har haft ett stort intresse av fallet och jag är intresserad av filmskapande. Vi började prata om det för ett år sedan, om hur märklig hela händelsen är. Och jag tänkte att någon måste ju berätta om det här. Det är för otroligt för att bara låta det gå förbi.

Marcus Szabo är också från Eskilstuna och även om han inte känner 42-åringen så har de gemensamma Facebook-vänner.

– Jag vet ganska mycket om henne, man har koll, säger Marcus Szabo.

De som vill bidra till kampanjen kan donera 50 till 5000 kronor. Som tack kan man exempelvis få göra besök under produktionen, se klipp före andra och gå på förhandspremiären.

Kickstarterkampanjen ska pågå under 30 dagar och man hoppas få in 300 000 kronor för produktionen.

Dokumentären ska berätta bakgrunden till morden och även följa rättegångarna. Man ska prata med personer i kvinnans närhet och intervjua experter och myndigheter som varit involverade. Man planerar även att träffa och intervjua 42-åringen.

– Även polis höjer ögonbrynen inför detta märkliga fall. Vår plan är att reda ut vad som hänt, från dag ett fram till rättegångens slut, säger Marcus Szabo.

Det var sommaren 2015 som en man hittades drunknad vid Hjälmaren. När hans fru, en 42-årig kvinna, ville ha livförsäkringspengarna, fattas misstanker gentemot henne och polis kontaktades.

Året efter attackerades 42-åringens föräldrar och pappan dog. 42-åringen blev misstänkt men förnekar mordanklagelserna. Hennes 18-årige pojkvän erkände mordet i februari 2017.

15 februari anhölls tre personer misstänkta för makens död sommaren 2015. Det var 42-åringens son, dotter och dotters sambo. Senare släpptes sonen och dottern, medan den 25-årige svärsonen begärdes häktad misstänkt för mord.

42-åringen misstänkts dock ligga bakom händelserna. I mars avslöjade Eskilstuna-Kuriren att hon försökt beställa mord sju gånger.

Läs mer om sommarstugemorden här