Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: Dotterns sambo häktad för mord på 42-åringens make

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Under fredagen blev den 25-årige man som är anhållen, misstänkt för mord på sin svärmors make, häktad. Åtal ska väckas senast den 3 mars.

VLT:s utsända rapporterar om ett massivt mediauppbåd vid häktningsförhandlingen:

25-åringen greps i onsdags och har förhörts intensivt under veckan. Misstankarna mot mannen har stärkts och han är nu huvudmisstänkt för mordet på den 42-åriga kvinnans make som påträffaders död i Hjälmaren sommaren 2015.

25-åringen själv nekar till brott och ville försättas på fri fot, men tingsrätten gick helt på åklagarens linje och ansåg att bevisningen mot honom räckte för att häkta honom på sannolika skäl misstänkt för mordet på den 42-åriga kvinnans make.

Åklagare Johan Fahlander är nöjd med dagens framgång i tingsrätten men betonar att det ännu återstår mycket arbete innan ett evetuellt åtal ska kunna väckas.

– Vi har mycket jobb framför oss, från sannolika skäl till fällande dom är steget långt, konstaterade Johan Fahlander.

TV: Hör åklagare Johan Fahlander om häktningen. Vår reporter Håkan Slagbrand, som sitter med under förhandlingen, rapporterar om händelsen direkt efter. Vi går live direkt efter förhandlingen så den startid som står är inte exakt.

Läs också: Sommarstugemorden – 42-åringens båda barn släppta

Läs mer: Sonen, dottern och hennes sambo förhörda om mordet på 42-åringens make (17/2).

LÄS MER: Här hittar du alla våra tidigare artiklar om Sommarstugemorden (79 artiklar)