Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: Mohammad Rajabi spelade in samtal med Johanna Möller – var rädd att hon skulle svika honom

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

I nya förhör som skickats in som en del i bevisningen gällande Sommastugemorden framkommer det att Mohammad Rajabi spelat in samtal med Johanna Möller. Han ville inte riskera att ensam få skulden för mordet.

I morgon onsdag, hålls de sista förhören inför pläderingarna gällande Sommarstugemorden. Inför de avslutande förhören har ny bevisning skickats in till tingsrätten, något som Expressen.se rapporterat om.

Den nya bevisningen som består bland annat av förhör med Mohammad Rajabi, har skickats in till tingsrätten av åklagarna. I förhöret berättar Rajabi, som erkänt att han utfört dådet mot Göran Möller och hans hustru, att han var rädd att bli sviken av Johanna Möller.

Rajabi berättar i förhöret hur han fått en bandspelare av en kompis. Med inspelningsapparaten påslagen bad Rajabi sedan Johanna Möller prata igenom vad de två gjort. Rajabi menar att det här var en åtgärd för att inte ensam få skulden för mordet.

"/.../ så att i fall hon inte samarbetar med mig så kan hon också bli ditsatt för händelsen", säger Rajabi i förhöret.

En sekvens av samtalet med Johanna Möller skickades till Mohammad Rajabis telefon. Han spelade då upp sekvensen för Johanna Möller. Enligt Rajabi blev Johanna Möller ursinnig och hon ska ha kastat telefonen i golvet så att den gick sönder.

Förhandlingen gällande Sommarstugemorden fortsätter imorgon, onsdag.