Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemorden: Rättegången fortsätter – i dag om livförsäkringarna och om drunkningen vid sommarstugan

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Var Aki Paasila med eller inte när hans livförsäkring tecknades av Johanna Möller i januari 2015? Det är en av de punkter som dagens förhandlingar handlar om.

Åklagarna Jessica Wenna och Johan Fahlander menar att Aki Paasila var i Stockholm den dagen Johanna Möller tecknade en livförsäkring för hennes man. Försäkringsbeloppet var satt till 3,5 miljoner kronor.

Johanna Möller hävdar att Aki var med.

Aki Paasilas arbetsgivare kommer att vittna om att Aki var på sitt arbete när livförsäkringen i IF tecknades och att han inte hjälpt Aki att teckna försäkringen eller att Aki nämnt något om några livförsäkringar.

Undre dagen kommer också flera andra personer att höras. Bland annat räddningsledaren som ska berättas om var kroppen hittades den 8 augusti 2015, att Aki Paasila varit död länge när han hittades och att det 1,2 meter djupt där Aki hittades.

En polis kommer att höras om den så kallade temsning som enligt åklagarna ska bevisa att Johanna Möller inte vistades i sommarstugan hela tiden under kvällen och morgonen den 7 och 8 augusti.

En granne kommer att berätta att hon hörde ljud från en båt på morgonen den 8 augusti, dagen då Aki Paasila hittades drunknad. Vi kommer att följa rättegången under dagen och en sammanfattning av det som händer och sägs under dagens förhandling kommer att publiceras under sen eftermiddag eller kväll.

Läs mer (+): Sommarstugemorden: "Jag älskar min dotter, men jag kan aldrig, aldrig förlåta henne för vad hon har gjort"

Läs mer från torsdagens förhandling (+): VLT:s liverapportering från förhandlingar i tingsrätten

Läs mer (+): Polisutredaren: "En misstänkt som ljuger är bättre än en som är tyst"