Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemordet: 41-åringens makes död granskas på nytt

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Den 41-åriga kvinnan har nyligen figurerat i en uppmärksammad brottsutredning, som senare lades ned. Detsamma gäller utredningen kring hennes makes död för ett år sedan.Nu är kvinnan polisens och åklagarens huvudspår i jakten på den skyldige till mordet och mordförsöket i en sommarstuga utanför Arboga för snart två veckor sedan.

Ingen person är ännu delgiven misstanke för mordet och mordförsöket i sommarstugan i Arboga, men nätet dras, enligt VLT:s uppgifter, åt allt mer kring den 41-åriga kvinnan, som tidigare varit inblandad i brottsutredningar.

Läs också: Misstänkt mord i Arboga

Hon figurerade nyligen i en brottsutredning som fick stor medial uppmärksamhet. Den lades senare ned. Utredningen kring hennes makes död för ett år sedan lades också ner. Hennes make drunknade i Hjälmaren utanför samma sommarstuga där den 68-årige mannen hittades död och hans 63-åriga hustru svårt skadad för snart två veckor sedan.

Lars Rogenfelt, numera pensionerad polis, höll i utredningen kring drunkningsfallet.

- En av de märkligaste historier jag varit med om i mitt yrkesliv, säger han.

- Vi vände på alla stenar vi kunde utan att hitta tillräckliga bevis för att kunna inleda en förundersökning om mord eller dråp.

Utredningen lades kort därefter ned, ett beslut som nu har överklagats.

- Beslutet att inte inleda en förundersökning kring drunkningsfallet är överklagat av ett försäkringsbolag, bekräftar polisens presstalesman Lisa Sannervik i ett sms till VLT.

Till saken hör att 41-åringen och den drunknade maken hade ett stormigt förhållande. Anhöriga som VLT varit i kontakt med beskriver förhållandet som ”hit och dit”. Runt årsskiftet 2014-2015 beslutade emellertid paret att gifta sig. Därefter tecknades en livförsäkring för maken med den 41-åriga kvinnan som förmånstagare. I augusti 2015 hittades maken livlös i Hjälmaren efter något som beskrevs som en båtolycka.

Enligt uppgifter till VLT dröjde det tolv timmar innan 41-åringen anmälde sin make försvunnen. Han ska ha gett sig ut i båten någon gång mellan 20.00 och 21.00 på kvällen, men larmet om att han var försvunnen kom först vid 08.00-09.00-tiden morgonen därpå.

När väl larmet kom in hittades makens övergivna båt relativt fort och efter ett par timmars letande hittades även hans livlösa kropp.

- Det är klarlagt att paret inte var ensamt i stugan. Där fanns också två minderåriga barn, säger Lars Rogenfelt, som anser att tidpunkten för 41-åringens anmälan väcker ett stort antal frågor.

Efter mordet och mordförsöket i samma sommarstuga för knappt två veckor sedan har polisen på eget initiativ väckt liv i utredningen kring drunkningsfallet. Enligt VLT:s källa, med insyn i utredningen, jobbar polisens utredare med ett tänkbart ekonomiskt motiv i båda fallen. Kort efter makens död köpte nämligen 41-åringen en lyxbil.

VLT har under måndagen förgäves sökt åklagaren Johan Fahlander och utredaren Per Zetterlund, på polisens rotel för grova brott.

Läs också: Olöst mord oroar grannar

Läs också: Vännerna förhörs på löpande band

Läs också: Polisens nära nytt genombrott