Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemordet: Pappan ville sälja dotterns "oas"

Den 68-årige mannen, som knivmördades i sin sommarstuga, hann inte genomföra bostadsaffären han planerade. En affär som kan ha stor betydelse för mordutredningen.

Annons

Den 68-årige mannen hade arbetat hårt när han gick och lade sig den tredje augusti. Samma morgon hade Vafabmiljö levererat en container till sommarstugan, som ligger utanför Arboga.

TV: Så reagerade mamman på gripandet av dottern

Under dagen tömde 68-åringen flera förråd och uthus, på tomten.

Sommarstugan – med strandtomt, fiskevatten, ängsmark och skog – hade varit ett paradis för familjen i många år. Den 41-åriga dottern som nu sitter häktad för mordet på sin far och mordförsöket på sin mor använde huset som sin oas.

– Jag vet att hon älskade att vara där, fiska kräftor, sola, bada och ta med sig olika partners dit. Jag har också hört att hennes föräldrar tänkte sälja men jag vet inte säkert, säger en person med insyn i familjen som vill vara anonym.

Den 68-årige mannen och hans 63-åriga fru hade varit i kontakt med en mäklare och visste att de kanske tillbringade sin sista sommar med kräftfiske och kvällsdopp i Hjälmaren. Det tänkte sälja sin älskade sommarstuga.

Läs om pappans relation med 41-åringen: Därför bröt pappan med dottern

En uppgift som förre överåklagaren, rättsexperten Sven-Erik Alhem tror kan ha betydelse för mordutredningen.

– Om det förhöll sig så kan det ha betydelse. Speciellt om 41-åringen kände till det här, säger Sven-Erik Alhem.

Rättsexperten menar att utredaren som förhör den misstänka 41-åriga dottern och hennes 18-årige sambo har en viktig roll i att försöka få fram vem eller vilka som kände till att sommarstugan skulle säljas.

– Sådana här uppgifter är av betydelse när det gäller förhör med misstänkta och utomstående. Att stugan skulle säljas låter anmärkningsvärt men från det anmärkningsvärda är det ett långt steg till att man kan fastställa vem eller vilka som har deltagit i planen för dådet.

Bbl/AT har varit i kontakt med parets mäklare som inte vill lämna någon kommentar i fallet.

Läs också: Då skriver dottern in sig i svensk kriminalhistoria

Polisen har känt till säljplanerna sedan mordkvällen, då den skadade 63-åriga kvinnan förklarade varför dörrarna på uthusen stod på vid gavel, men vill inte kommentera uppgifterna.

Läs även: Kvinnans larmsamtal: Jag har hål i kroppen