Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugemordet: Två anhållna för mordet på Eskilstunabon i Arboga

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Den 41-åriga kvinnan som figurerat i utredningen av mordet på en 68-årig man och mordförsöket på hans 63-åriga fru har gripits av polis. Hon misstänks tillsammans med en 18-årig man ligga bakom mordet.

Annons

Duon greps på tisdagseftermiddagen. Kvinnan och mannen har anhållits och är misstänkta för mord och försök till mord i Arboga den 3 augusti 2016. De anhölls tidigare i sin frånvaro.

Enligt polisen kunde gripandet ske odramatiskt på Arlanda flygplats efter en längre tids utredningsarbete.

Var de på väg att lämna landet?

– Ja, svarar Lisa Sannervik, presstalesperson hos polisen.

Var var de på väg?

– Vi vet det, men går inte ut men det.

Mannen och kvinnan förs nu till polishuset i Västerås för förhör.

Vem är den 18-årige mannen?

– Vi går inte in på några personliga förhållanden. Det vi går ut med är att en 18-årig man och en 41-årig kvinna är gripna, säger Lisa Sannervik.

Läs också: 41-åringens makes död granskas på nytt

Polisen har sedan mordet/mordförsöket haft en särskild utredningsorganisation igång som har arbetat intensivt med utredningarna. Förundersökningsledare för utredningarna är Johan Fahlander, kammaråklagare vid åklagarkammaren i Västerås.

Det var klockan 23.10 på onsdagskvällen den 3 augusti som polisen larmades till sommarstugan utanför Arboga. När polisen kom till platsen hittade de en död man och en skadad kvinna. De två personerna visade sig vara ett gift par – en 68-årig man och en 63-årig kvinna hemmahörande i Eskilstuna.

Kvinnan fördes till sjukhus där hon fick vård för bland annat skärsår i ansiktet. Hon skall också ha tappat någon tand i samband med att hon utsatts för våld. Dagen därpå, den 4 augusti, anhölls kvinnan misstänkt för mord på sin 68-årige make, men hon avfördes senare som misstänkt.

Advokat Lars Jähresten har utsetts till försvarare för den nu gripne mannen. Han vill dock inte ge några kommentarer.

– Jag har ingenting att säga i dag. Du får återkomma senare. Jag kan faktiskt varken bekräfta eller dementera något, säger han.