Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstugor drabbade av brottsvåg: "Alla har inte upptäckt än att de haft påhälsning"

Ett sommarstugeområde utanför Surahammar drabbades i helgen av en inbrottsvåg. På söndagen fick polisen flera samtal från stugägare.

Polisen fick på söndagen fyra samtal om inbrott i hus i ett sommarstugeområde vid Långsjön utanför Surahammar.

– En av de som ringde berättade att fler utsatts. Så det är nog de som inte upptäckt än att de haft påhälsning, säger Ivan Åslund, befäl på polisens ledningskommunikationscentral.

Läs även: Hund attackerade två barn: "Jag hann inte tänka – det gällde bara att få bort hunden"

Enligt polisen finns ett 20-tal stugor i området som ligger lugnt till.

– Just nu underättar stugägarna varandra. Vi har bett att var och en själva ska ringa in och anmäla om de blivit utsatta för brott, säger Ivan Åslund.

Läs även: Skolös tjuv anhållen – misstänks för verktygsstölden ur container

Polisen var i helgen inte på plats i sommarstugeområdet men kommer under början av veckan skicka tekniker som kan undersöka alla inbrott gemensamt.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla ! Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.