Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SOS Alarm: ”Rörbo-branden är inringad"

Artikel 17 av 26
Stora skogsbranden i Rörbo
Visa alla artiklar

20 enheter från räddningstjänsten bekämpar fortfarande den stora skogsbranden i Rörbo – som nu dock anses vara inringad.

Annons

Vid 22-tiden på tisdagskvällen skrev SOS Alarm på Twitter att både Rörbo-branden och branden vid Helgonmossen/Björnmossen var under kontroll. Senare korrigerades uppgifterna, då branden var inringad men ännu inte ansågs vara helt under kontroll.

Strax före midnatt var Robin Haglund på Storstockholms brandförsvar optimistisk om utvecklingen av Rörbo-branden:

– Jag skulle inte vilja säga att vi har branden under kontroll, men prognosen är god. Vi har redan lånat lite manskap från denna brand till branden i Broddbo och vi hoppas kunna minska ytterligare på manskap här under onsdagsmorgonen, säger Robin Haglund, brandingenjör vid Storstockholms räddningscentral, vid 23.30-tiden.

Räddningstjänsten fortsatte både med angreppen från marken och från luften samtidigt som alla tillgängliga resurser måste avvaras för att sättas in i den misstänkt anlagda skogsbranden i trakterna av Broddbo utanför Sala som okontrollerat spred sig österut under tisdagskvällen och tvingade myndigheterna att evakuera ett stort antal boende i brandens riktning – och planera för en ännu mer storskalig evakuering om branden skulle fortsätta sin framfart mot än mer bebyggda områden kring Saladamm med omnejd.

Vinden mojnade dock senare under kvällen och brandens framfart minskades något.

Annons